vrijdag 30 september 2016

Teameffectiviteit: de waarde van (team)dialoog!


Goed functionerende teams zijn de essentiƫle schakels in het succes van een organisatie. We hebben allemaal weleens ervaren hoe inspirerend het kan zijn om in een effectief team samen te werken. In zo'n team stimuleren de teamleden elkaar en stijgen ze boven zichzelf uit. Maar vaak sluipen er allerlei verstoringen in het teamwerk waardoor de energie weglekt.


De vraag die dan naar boven komt als teamleider: welke interventie moet ik nu doen? De basis van teamontwikkeling is dat teamleden zich kwetsbaar durven opstellen. Zodra we ons pantser van ontkenning, verdediging en angst laten vallen en ons laten kennen en kwetsbaar durven opstellen, tevoorschijn durven komen met wat we echt voelen, willen en denken, wordt alles veel makkelijker. Alles wordt bespreekbaar tussen de teamleden, er kan geleerd worden. Het zelfvertrouwen neemt toe, want we blijken goed te zijn zoals we zijn, we hoeven ons niet meer te verstoppen

Bouwen aan een effectief team is dus een gezamenlijk leerproces. Hoe doe je dit en wat vraagt dit van jou als leidinggevende. Hoe kun je je competenties in het bouwen van een effectief team vergroten?

Bij het samenwerken in een team ontstaan vaak irritaties en onbegrip. Deze kunnen als ze niet snel en constructief worden opgelost, leiden tot spanning en conflicten. Hoe bouwen we een cultuur waarin conflicten snel, open en eerlijk worden opgelost en hoe kunnen we als leidinggevende een rol spelen in het verminderen van spanning en constructief oplossen van conflicten. Dialoogvaardigheden helpen u op weg.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten